Jocuri si jucarii educative – ce inseamna pentru copii

No Comments

Jocul, cu caracteristicile, sincronizarea si conditiile sale, este instrumentul principal cu care copilul invata sa cunoasca lucruri, sa gestioneze si sa-si controleze emotiile, si sa-si starneasca curiozitatea de a incerca elemente noi sau de a putea depasi o dificultate. In acest sens, jocul devine o valoare ce va avea cu siguranta implicatii in educarea si dezvoltarea copiilor.

Ca instrumente de crestere si educatie, anumite jocuri educative pot avea obiective diferite, masurate in functie de grupa de varsta a copiilor carora li se adreseaza. Aceste jocuri vor intentiona sa dezvolte abilitati specifice, fie ele de tip motor, cum ar fi coordonarea, sau de tip intelectual, ca memoria si asocierea ideilor. La artofplay sunt disponibile asemenea jocuri dedicate copiilor pentru orice varsta. De asemenea, pe acest site exista si un numar mare de jucarii educative, frumoase si distractive.

Astfel ca, va fi in sarcina fiecarui parinte sa aleaga un joc care nu este usor sau dificil, dar adecvat varstei copilului. De la nastere pana la 2 ani, avem prima etapa care corespunde jocurilor, care vizeaza dezvoltarea abilitatilor si inteligentei senzorial-motorii. La aceasta varsta copiii se joaca pentru a se distra, repetand continuu aceleasi miscari, fara sa se plictiseasca. In aceasta prima faza, le putem oferi copiilor nostri primele jocuri educative, deseori reprezentate de jucarii interactive care ii ajuta sa recunoasca forme si culori. Mai tarziu, in randul acestor jocuri vor intra jocurile care se vor juca in echipe, ceea ce ii va invata sa relationeze cu ceilalti si sa lucreze in echipa.

Prin urmare, jocurile si jucariile educative sunt vitale in viata copiilor. Parintii le pot alege in functie de grupa de varsta a copiilor si chiar pot petrece timp de calitate jucandu-se impreuna cu cei mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *