Spălătoria comunitară, „PicăturideBINE”, a fost finalizată pentru cei peste 400 de locuitori din comuna Sânpaul, județul Cluj

No Comments

Noul spațiu include mașini industriale de spălat și uscat haine, un loc de făcut teme și o mini-bibliotecă, un coș de baschet, bănci și mese pentru lecții și ateliere

București, 29 noiembrie 2023: În localitatea Sânpaul, județul Cluj, Asociația Zi de Bine lansează proiectul „PicăturideBINE”, o inițiativă menită să aducă un suflu nou în comunitatea cu peste 400 de locuitori. Astfel, a fost amenajată o spălătorie comunitară care va funcționa și ca un loc de întâlnire pentru copii și adulți, oferindu-le tuturor oportunitatea de a se implica inclusiv în activități educaționale. Pe spațiul alocat au fost amplasate două containere cu mașini industriale de spălat și uscat haine, un loc de făcut teme și o mini-bibliotecă, un coș de baschet, bănci și mese unde se vor ține lecții și ateliere.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți și copii din ciclul primar care au interacționat cu spațiul și s-au bucurat de noul loc unde își vor putea face temele.

În prezent, comunitatea romă din Sânpaul se confruntă cu multiple provocări legate de infrastructură, acces la servicii de bază și nesiguranță locativă.

Proiectul este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin.

„Prin acest proiect ambițios, ne-am propus ca acest spațiu să nu fie doar un loc pentru curățarea hainelor, ci să devină în timp un loc de întâlnire dedicat atât copiilor cât și adulților. Aici, vor avea oportunitatea de a se implica în activități educaționale, beneficiind de un mediu propice în care să descopere și să dezvolte noi abilități. Suntem încrezătoare că această inițiativă va aduce nu doar beneficii practice, ci și o schimbare semnificativă în mentalitatea comunității, promovând spiritul de implicare și solidaritate. Astfel, ‘PicăturideBINE’ devine o rază de speranță și progres pentru locuitorii din Sânpaul, construind un viitor mai luminos și mai prosper pentru toți”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

„Este foarte oportun acest proiect deoarece pe acești copii nu are cine să-i ajute atunci când ajung acasă. Mulți dintre ei au părinții plecați din țară și locuiesc acum doar cu bunicii lor care au probleme de sănătate. Cred că la început, locuitorii din comună vor veni la spălătoria comunitară din pură curiozitate, iar apoi vor veni de plăcere pentru că își vor putea rezolva niște probleme casnice, de familie, însă, totodată, vor învăța lucruri noi și bune, iar noi le vom putea fi alături”, a declarat Rodica Marchiș, Director, Școala Gimnazială “Ioan Alexandru”, Sânpaul, județul Cluj.

În mai puțin de o lună de la lansarea proiectului, Asociația Zi de Bine, cu spijinul Primăriei comunei Sânpaul, au pus la dispoziția locuitorilor mașini industriale de spălat și uscat haine, mini-bibliotecă și facilități pentru activități educative și recreative.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de naștere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirecționa, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit către o cauză socială. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *