Pot sa inoate viitoarele mamici?

No Comments

A fi gravida nu este o boala, ci o stare care nu ne impiedica sa facem anumite activitati. Desigur, daca sarcina este una cu probleme, atunci trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne odihni si a respecta indicatiile medicului. Dar, daca nu exista nicio alta problema, atunci gravidele pot sa inoate sau chiar sa participe la cursuri. De exemplu, printre cele mai bune, sunt cursuri inot prelungirea Ghencea, prin Initiereinot.com. Aici, viitoarele mamici pot beneficia de conditi extraordinare cum ar fi un bazin cu apa incalzita, curatenie si instructor care le poate ajuta.
Dar, sa vedem ce beneficii are inotul pentru o femeie gravida.

In momentul in care burtica unei gravide incepe sa creasca, anumite schimbari se produc la nivelul intregului corp. Este acea perioada in care niciunei viitoare mamici nu prea ii arde de exercitii fizice pentru a se mentine, cat de cat, in forma. Dar, intr-o piscina, greutatea femeii gravide se resimte mult mai putin. Acest lucru este binevenit. De fapt, a inota cand esti gravida este activitatea perfecta, obtinand nu numai beneficii ce tin de exercitiul fizic, dar si ameliorarea anumitor dureri si stari pe care viitoarea mama le gaseste incomode.

Inotul este o modalitate usoara de a face miscare, macar 30 de minute pe zi, fara a-ti pune sanatatea ta si a copiluli in pericol. In aceasta perioada vei avea mai multe probelme ce pot fi ameliorate cu ajutorul inotului. Printre acestea sunt:
– Picioarele tale se vor simti mai usoare. Stim cu totii ca o femeie gravida poate sa aiba probleme cu picioarele si gleznele. Acestea se pot umfla, insa prin faptul ca vei sta cu picioarele in apa, fluidele vor fi impinse din tesuturi inapoi in vene. De asemenea, circulatia sangvina va fi imbunatatita.
-Durerile de spate vor fi atenuate. In apa, nu vei mai simti deloc presiunea de pe nervul sciatic, cauzata de greutatea burticii.
-Greturile matinale sunt reduse. Multe femei se simt mult mai bine dupa ce inoata putin, mai ales daca apa nu este foarte calda.
-Iti regleaza temperatura corporala. Se stie ca o gravida are o temperatura corporala mai mare. Astfel si caldura si frigul sunt resimtite putin diferit. Gravidele tind sa transpire mult mai mult decat o femeie ce nu se afla in aceasta situatie. De aceea, prin inot, coprul gravidei poate ajunge la o temperatura optima pentru ca aceasta sa se simta bine.
-Exercitiile in pisicna le pot ajuta foarte mult pe viitoarele mame care vor sa nasca pe cale naturala. Asta pentru ca muschii vor fi intariti, precum si rezistenta corpului. Invatand sa inoti, vei invata sa iti controlezi respiratia si actvitatea cardiaca se va imbunatatii. Va fi cel mai bun exercitiu pentru momentul in care va trebui sa aduci pe lume bebelusul.

Desigur, trebuie sa ai grija atunci cand esti gravida la anumite aspecte cum ar fi: sa nu fie apa nici prea rece, nici prea clada, sa ai grija pe suprafete alunecoase atunci cand mergi, sa ai grija cum intri in piscina, sa nu iti tii respiratia cand inoti, sa te hidratezi si sa faci pauze. In rest, daca medicul nu are nimic impotriva, mult succes la lectiile de inot, mamico!

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *