Prietenul la nevoie se cunoasete,

No Comments

Mai aveam cateva zile de vacanta si trebuia sa ma reintorc acasa. Imi parea rau ca trebuie sa plec, dar toate au un sfarsit. Admiram cu incantare locurile frumoase si incarcate de istorie. M-a impresionat amabilitatea oamenilor si grija lor pentru turisti aflati in trecere in acest minunat colt de lume. Am urcat in camera mea de hotel si am privit, pe fereastra, la gradina din spatele hotelului. In mijlocul gradinii era un arbore urias, cu coroana rotunda, a carui umbra forma un cerc perfect. Printr-o deschizatura a gardului, ce imprejmuia locatia, am vazut livada de portocali, cu fructe de arama. Parca simteam mirosul lor exotic. Priveam toate acestea, gandindu-ma ca nu ma voi satura niciodata sa le privesc. Am inceput sa-mi strang lucrurile si sa le pun in valiza. A doua zi trebuia sa plec. Am luat trenul spre casa. Am ajuns in orasul meu si am intrat in casa. M-am asezat pe un fotoliu. In acea seara, am adormit devreme. Noaptea mi s-a facut sete si am mers la bucatarie pentru un pahar cu apa. Cand am aprins lumina, stupoare. Pe blatul din bucatarie, pe masa, peste tot, circulau o multime de insecte. Nu am mai dormit pana dimineata. La orele noua, trebuia sa vina la mine o buna prietena. Ma gandeam cum am s-o primesc. Mihaela a venit asa cum stabilisem. M-a vazut trista si m-a itrebat ce am.

-Nu stiu cum sa-ti spun, i-am zis eu. Si atunci i-am povestit tot ce s-a intamplat.

– Nu te ingrijora, mi-a zis ea. Stiu solutia!

Deschide, te rog, calculatorul. Ne uitam pe internet.

Am facut ce mi-a zis. Atunci s-a uitat si a gasit o multime de firme dezinsectie, care fac lucrari de specialitate.

– Uite ca am gasit, imi zice ea. Compania DDD, este una dintre cele mai bune din tara. Vad ca lucreaza si cu unitati de stat si toti sunt foarte multumiti de prestatiile companiei. Stai inca putin sa ma uit si la preturi. Ah, uite! Pe situ-l lor este si tarife dezinsectie.

Am apelat la ei, prin telefonul afisat pe site. Mi-au raspuns cu amabilitate si, in mai putin de o ora, s-au prezentat la mine acasa. Au evaluat situatia si mi-au spus ce trebuie facut. Prietena mea, i-a intrebat daca insectele au contaminat tot.

– Da, au raspuns.

– Deci, ati putea sa-i faceti si dezinfectie a tuturor suprafetelor?

– Da! Numai ca, ar trebui sa plecati 24 de ore de acasa.

– De acord. Am plecat de acasa si ne-am intors a doua zi. Cand am venit, totul era curat si dezinfectat. Acum sunt linistita si multumita. Profesionalismul de care au dat dovada, m-a determinat sa-i recomand si altor persoane care au aceleasi probleme.

 

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *