Nevoia de cosuri gunoi de calitate excelenta in spitale

No Comments

In spitale curatenia trebuie sa domneasca pretutindeni, fiindca aici oamenii vin sa se trateze, sa se faca sanatosi cat mai repede si sa se intoarca la casele lor. In prezent, la poarta celui mai mic spital se afla chioscul. Oamenii care sunt adusi la urgenta, dupa ce reusesc sa se ridice din pat, vin pana aici sa isi cumpere ce au nevoie, daca apartinatorii nu pot sa ii viziteze rapid.

Nevoia de cosuri metalice mari incepe asadar de la poarta. Chiar vizitatorii pun dintr-o sacosa in alta lucruri, arunca ambalajele de prisos, sa nu incarce bolnavul greu deplasabil cu lucruri inutile.

Cum deschizi usa de la intrare, in zi de vizita, cum vezi automatul de ceai, cafea si ciocolata calda. Da, in mod sigur ca este necesar. Sa ne gandim ca iarna un vizitator vine de la 20 de kilometri complet inghetat (a calatorit cu autobuze neincalzite, a mers si pe jos prin zapada) si cum nu il astteapta nimani cu un ceai sau o cafea calda, isi ia de la automat.

Nu se duce cu paharul in mana in salon, ci sta 5 minute sau 10 pe hol, se asaza pe un scaun, sa bea lichidul cald. Nu face asta din egoism, dar este posibil ca bolnavul sa nu aiba voie la cafea…

Si in holul de la intrare se justifica prezenta cosuri inox care arata bine si isi mentin aspectul mai mult timp. Dintr-un cos metalic etans nu pot cadea gunoaiele si asa se asigura curatenia perfecta a spatiilor comune din spitale.

Incet-incet ajungem la saloane. Apreciez managerul care a ales cosuri colectare selectiva pentru saloane. Bolnavii au de pus in cosuri: cutii goale de medicamente din plastic sau din hartie, sticle din plastic care au fost aduse cu apa, cojile fructelor mancate si paine uscata. Si ei vor fi multumiti sa stie ca pot pune selectiv la gunoi ceea ce trebuie aruncat.

Atat aici, cat si in cabinete sunt potrivite cosuri gunoi inox prevazute cu capac care pot fi ridicate cu ajutorul unei pedale sau sunt pe senzori.

De ce asa? Pana se foleste cosul, sa nu iasa nici microbi, nici mirosuri in saloane sau in cabinete. In plus, la cos ajung seringi folosite, vata cu sange si unele dintre aceste materiale biologice sunt pline de microbi.

In spitale, cele mai bune sunt cosuri gunoi sigure, din inox, care pot fi spalate si dezinfectate de cate ori situatia o impune. Managerul nu trebuie sa desemneze un salariat sa se ocupe de achizitionarea cosurilor, fiindca le poate comanda de pe un dispozitiv, din biroul sau, iar marfa va fi livrata la adresa indicata. La orice comanda de 180 de lei, transportul este gratuit oriunde in tara, acesta fiind alt beneficiu al cumpararii din cel mai aprovizionat magazin de profil din tara.

Si unitatile de cazare si salile de asteptare ale aeroporturilor sau demnitarilor trebuie sa fie prevazute cu cosuri incapatoare, stabile si solide si care sa aiba stabilitate. Am vazut cosuri stradale prinse in asa fel de suport, incat se rastoarna singure, cand sunt prea pline. Managerul responsabil se vede de la modul in care distribuie cosuri gunoi in institutia pe care o conduce, atat la exterior, cat si in interior.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *