Cosuri de gunoi pentru curatenia parcurilor

No Comments

E vara si racoarea lacului ne face bine. Unde sa te refugiezi pe vipia asta, cand soarele incalzeste blocul ca un cuptor? Fie pe o terasa, cu o inghetata in fata sau o limonada cu gheata, fie cat mai aproape de apa, la umbra, sa poti admira gastele si ratele salbatice cu boboceii jucandu-se prin valurile verziu. Din cand in cand, o pala de vant ridica stropii de apa racoritori catre noi. Vantul trece usor prin frunze si ne racoreste fruntile. Pana la concediu, asa petrecem: la umbra din parc sau prin malluri.

Nu este parc mai mare ca acesta in care vin cu nepotul meu de manuta sa petrecem sublim timpul impreuna. El ia intotdeauna inghetata la pahar din plastic, cu lingurite din plastic si, daca stau sa ma gandesc este mai bine, fiindca la cornet curge si murdareste. Si cu paharul iti simti mainile lipicioase dupa ce termini de mancat desertul racoritor.

Matei nu suporta mainile lipicioase, asa ca am mereu la mine servetele umede si uscate. Dupa folosire, cautam din ochi cosuri gunoi sa punem acolo totul. Chiar si cand nepotul meu scapa din greseala ceva pe alee, il invat sa se aplece, sa ia hartia sau biscuitele si sa le puna la tomberon.

Nu trebuie sa lasam parcul murdar sub nicio forma, fiindca este al tuturor. Detest cand oamenii permit cateilor murdari pe labute de noroi sa se urce pe banci murdarindu-le. Nu-mi plac faramele acelea care raman cand cineva neatent a scapat covrigei sarati pe jos!

Imi place cand vad in fata chioscurilor si a restaurantelor din parc cosuri colectare selectiva fiindca nu este deloc cinstit sa amestecam hartia cu metalul, plasticul si resturile alimentare!

Din cosurile de lux destinate colectarii selective, materialele se pot duce mult mai usor la reciclare si se obtin mari economii. Ei, ce sa mai spunem de cei care arunca gunoaiele in lac si il polueaza determinand in acest mod moartea pestilor si imbolnavirea pasarilor care depind de apa din lac!

Da, apreciez comerciantii care pun la dispozitia clientilor cosuri de gunoi incapatoare cumparate din magazinul online Cosuri-Europubele.ro in care acestia sa puna ambalajele si resturile din alimentele pe care nu le mai por consuma.Unii considera ca este bine sa lasi mancarea in parc, fiindca vine un caine sau o pasare si o manaca. Ideea este discutabila fiindca se face mizerie pe strada si nu tot ceea ce mancam noi este bun si pentru caini sau pasari.

Administratorii parcului sunt foarte atenti si au raspandit in mod judicios cosurile de gunoi peste tot de aceea foarte rar se poate vedea o hartie pe jos. Cred ca in momentul in care intr-un parc sau intr-o institutie sunt cosuri pentru ambalaje si resturi din belsug, oamenii nu mai au scuza sa nu le puna unde trebuie si mentin  astfel curatenia.

In cazul in care nu exista suficiente cosuri de gunoi, oamenii bine intentionati vor observa cum fiind varfuite, gunoaiele cad langa cos si se vor simti frustrati.

Vara, bucurestenii si locuitorii marilor orase se refugiaza in parcuri, de aceea se impune suplimentarea numarului de cosuri, acest gest fiind o pledoarie pentru curatenie si educatie.

 

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *