Importanta increderii in cadrul serviciilor de stomatologie pentru copii

No Comments

Vizitele regulate la medicul stomatolog sunt extrem de importante atat pentru a asigura sanatatea danturii, cat si pentru a te obisnui cu aceste controale.

In general, frica de dentist   reprezinta printre cele mai invocate motive pentru care oamenii evita vizitele la medic. De aceea, este bine sa iti obisnuiesti copilul de mic cu vizitele la medicul dentist.

Stomatologia pentru copii necesita un mediu si servicii adecvate

Partea de stomatologie copii  nu se regaseste in cadrul tuturor clinicilor de stomatologie. Aceasta presupune crearea unui mediu mult mai prietenos si incitant pentru cei mici, astfel incat acestia sa fie atrasi de aceste vizite.

In plus, este indicata prezenta unor medici dentisti specializati pe partea de pedodontie. Pe langa faptul ca acestia trebuie sa indeplineasca calitatea de medici buni, ei trebuie sa fie si persoane prietenoase si care sa iubeasca copiii. In acest mod, cei mici se vor imprieteni cu usurinta cu medicul dentist, iar frica de a merge la control va fi redusa considerabil.

Siguranta reprezinta cel mai important sentiment pe care copiii trebuie sa il simta cand vine vorba de controalele stomatologice.

Serviciile stomatologiei pentru copii

Verificarea periodica a danturii celor mici este importanta pentru a evita pe cat posibil dezvoltarea unor probleme viitoare. Iata la ce tipuri de servicii stomatologice poti apela pentru copilul tau:

  • Controalele de rutina. In cadrul unei astfel de verificari, medicul dentist va cerceta aspectul fetei si al gatului pentru a verifica daca exista diverse denivelari sau umflaturi.

Alte aspecte pe care medicul stomatolog le controleaza in cadrul unei examinari de rutina sunt: tipul muscaturii, maxilarele, gingiile, existenta cariilor sau a altor astfel de probleme.

  • Aplicarea aparatelor dentare. Daca exista semne ca dintii definitivi nu se vor aseza intr-un plan drept, este recomandat sa apelati la aparatul dentar pentru indreptarea acestora. Atunci cand copiii sunt mici, dintii raspund la astfel de tratament cu mai multa usurinta si rapiditate.

De asemenea, un alt dispozitiv al tratamentului ortodontic care are rolul de a corecta problemele privind creterea ori alinierea dintilor este si disjunctorul maxilar. Acesta este de tipul unui aparat dentar fix care se asaza pe arcada superioara. In mod special purtarea acestuia se face in copilarie, in cazul copiilor ale caror maxilare sunt inguste si mici.

  • Extractiile dentare. Cu toate ca o extractie se realizeaza intr-un mod mult mai usor si practic fata de acum cativa ani, ideea de a extrage un dinte sau masea il poate speria pe copil. Este important ca medicul dentist sa ii ofere siguranta copilului in acest proces si sa ii poata explica fiecare pas intr-un mod atragator. Astfel, temerile sale vor fi diminuate, iar o extractie de masea nu va mai reprezenta o problema atat de grava pentru el.


Nu uita faptul ca vizitele la cabinetele stomatologice sunt importante inca de la o varsta frageda pentru ca cei mici sa se poata obisnui cat mai mult cu mediul si medicii dentisti. In plus, alege cu grija medicul la care iti vei duce copilul, este important ca acesta sa ii inspire incredere si siguranta.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *