Realitatea virtuala: distractie si terapie

No Comments

De ceva timp, si in tara noastra exista sali speciale unde oamenii pot experimenta realitatea virtuala. Trebuie specificat de la bun inceput ca nu este vorba despre imagini 3D, ci despre VR, ceea ce ofera utilizatorului o viziune de 360° si impresia ca poate controla ceea ce se afla in jurul sau. Prin realitatea virtuala practic, utilizatorul intra intr-un alt univers unde, din fericire, nu se poate intampla nimic rau. Una din cele mai dotate sali din tara este Univrse, ce pune la dispozitia clientilor casti(ochelari) HTC de ultima generatie, precum si platforme de tip Katwalk. Este un loc de distractie ideal unde, pe langa faptul ca poti sa vii pentru a te relaxa, trebuie sa stii ca se organizeaza si petreceri pentru copii sau adulti. Este, la ora actuala, unul din cele mai tari locuri de joaca Bucuresti. Este perfect pentru un weekend de neuitat sau pentru o relaxare dupa orele de lucru.

Si totusi, daca nu stiai, realitatea virtuala, mai are si un alt atu. Te poate ajuta sa scapi de anumite fobii sau frici. Multe tipuri de fobii pot fi reduse sau chiar depasite, in totalitate, atunci cand cel care are astfel de probleme trece printr-o terapie de gen. Terapia prin realitate virtuala face parte din tipul de terapii cognitiv comportamentale. Astfel, cel in cauza va invata sa recunoasca sursa de unde pornesc aceste sentimente negative ce ii alimenteaza frica. Odata ajunsa la o asemenea recunoastere, persoana respectiva va invata sa inlocuiasca sentimentele negative cu altele mai pozitive. Realitatea virtuala este una din metodele cele mai bune pentru a ajunge la sentimente pozitive vizavi de anumite actiuni.

Daca iti este frica de inaltimi sau sa zbori, cu ajutorul unor actiuni virtuale poti depasi oricare dintre fobiile pe care le ai. Asta pentru ca, in momentul in care porti acea casca speciala, desi te “scufunzi” intr-o alta realitate, esti constient de faptul ca nimic rau nu ti se va intampla si ca esti in perfecta siguranta. Daca vrei sa comparam cu ceva, realitatea virtuala si experienta traita in ea se aseamana foarte mult cu simulatorul de zbor pe care il folosesc viitorii piloti pentru a se pregati pentru cursele reale.

La noi, la romani, existra o zicala: “cui pe cui se scoate”. Cam aceasta este si invingerea fricii. Esti pus in fata situatiei care iti provoaca teama pentru a te “vindeca”. Realitatea virtuala te poate pregati pentru situatia reala si vei avea controlul total asupra lucrurilor pe care le faci. In plus, pretul este mult mai mic. Gandeste-te ca, daca ti-e frica sa zbori, de exemplu, trebuie sa mergi cu avionul pentru a te vindeca. In cazul acesta nu trebuie decat sa iti alegi o experienta ce implica zoborul, gen Skyfront, si nu numai ca “vei zbura”, dar te vei si distra foarte mult. Ti-e frica de inaltimi? Alege The Plank Experience si vei vedea ca nu este atat de rau.

Asadar, indiferent daca doresti sa scapi de o fobie sau sa te distrezi, Univrse iti sta la dispozitie. Ai tot ce iti trebuie, de la aparatura de ultima generatie pana la personal gata sa te indurme, pentru ca experienta ta sa fie una unica.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *