Cum mi-am mobilat casa recent construita

No Comments

Ca orice om, mi-am dorit sa am parte de propria mea casa, o casa gandita si construita dupa bunul meu plac. Din fericire, mi-am vazut acest vis cu ochii, recent cand constructia acesteia a fost, in sfarsit, finalizata, la inceputul acestui an. Constructia unei case necesita foarte mult timp din partea ta, asadar eu am ales sa imi focusez toata energia catre aceasta, iar in momentul in care am vazut ca este gata, nu mi-am mai incaput in piele de fericire (banuiesc faptul ca deja era evident acest lucru). Apoi a urmat si pasul urmator, cel care avea sa imi transforme casa intr-un camin primitor: mobilarea.

Pentru mobila, am ales ceva mai special, care sa imi ofere sentimentul de ‘’camin ca la mama acasa’’. Asadar, m-am orientat catre mobila din lemn masiv – singura mobila care imi aduce aminte de copilarie, de casa parinteasca, de cele mai frumoase momente petrecute alaturi de familie. Da, este adevarat ca toti simtim nevoia sa ne facem un rost in viata, dar trebuie sa recunoastem: o parte din radacinile noastre raman in casa in care am copilarit. Si din aceasta cauza, cautam mereu sa ne inconjuram de elemente care sa ne aminteasca de acea perioada.

Bineinteles ca am avut cateva piese de baza: am ales ca toate elementele din dormitor sa fie mobila din lemn masiv, incepand de la pat, sifonier, pana la banalele noptiere. Lemnul masiv este cel mai solid material din care se poate confectiona mobilierul, iar durabilitatea a fost un motiv in plus in alegerea mea. Se poate spune ca proprietatile lemnului au cantarit greu in alegerea pe care am facut-o (in sensul bun, desigur). Am ales, de asemenea, cateva elemente pentru living si pentru bucatarie: masa, scaune si biblioteca. Cu toate ca m-am orientat catre mobila din lemn masiv, am decis sa nu fac abuz de aceste elemente, intrucat nu am vrut ca locuinta sa capete un aspect prea monocrom.

Probabil ca un motiv in plus pentru alegerea pe care am facut-o, este faptul ca tatal meu este tamplar. Si bunicul meu a fost, la randul lui tamplar, iar eu am creat o legatura stransa cu lemnul, inca de mica. Si mirosul de lemn imi aduce aminte de copilarie si ma face sa ma simt nostalgica. Pana la urma, amintirile frumoase sunt cele care ne alimenteaza in viata, de aceea este bine sa fim inconjurati de elemente si oameni care ne aduc aminte de vremurile bune. Si daca stau bine sa ma gandesc, cred ca asta este motivul principal pentru care am ales mobila din lemn masiv.

Mai mult decat atat, recomand si altor persoane acest mobilier. Mobila creata dintr-un lemn de esenta tare, te poate tine zeci de ani. Este o investitie pe termen lung foarte buna, care merita toti banii. In plus, va puteti personaliza mobila, dupa bunul vostru plac (in cazul in care nu gasiti ceva ce va place, intr-un magazin de mobila). Asadar, acum ati aflat cum mi-am mobilat casa recent construita. Sper ca aceste randuri v-au convins sa ii dati mobilei din lemn masiv o sansa, deoarece lemnul nu se va demoda niciodata (din punctul meu de vedere).

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *