SGS, premiata pentru excelenta in sustenabilitate de catre MSCI si Financial Times

No Comments
Sustainable development goal (SDGs) concept.Hands holding Global communication network with Environment icon on a green background.Green technology and Environmental technology.ESG
  • Recunoașterea angajamentului SGS în sustenabilitate și excelența în guvernanța corporativă prin ratingul AAA în evaluarea ESG de către Morgan Stanley Capital International
  • SGS – lider în sectorul de testare, inspecție și certificare în clasamentul Europe’s Climate Leaders 2024, întocmit de Financial Times și Statista.

SGS are placerea de a prezenta doua realizari remarcabile care ii subliniaza angajamentul fata de sustenabilitate si excelenta in guvernanta corporativa. Pentru al cincilea an consecutiv, SGS si-a mentinut ratingul AAA in evaluarea ESG a Morgan Stanley Capital International (MSCI), situandu-se printre primele sase companii de servicii profesionale in anul 2024. De asemenea, pentru al treilea an consecutiv, SGS a fost recunoscuta ca lider al sectorului de testare, inspectie si certificare (TIC) in prestigiosul clasament Europe’s Climate Leaders 2024, intocmit de Financial Times si Statista.

solar panels with wind turbines against mountanis landscape against blue sky with clouds,Alternative energy concept,Clean energy,Green energy.

Evaluarea MSCI ESG Ratings evidentiaza managementul atent si performanta solida a SGS in domeniul guvernantei corporative, a securitatii datelor si reducerii emisiilor de carbon. MSCI Inc., cel mai mare furnizor de ratinguri ESG din lume, evalueaza gestionarea riscurilor ESG de catre companii pe o scara de sapte puncte, de la AAA la CCC. Mentinerea ratingului AAA de catre SGS reflecta gestionarea excelenta a acestor riscuri in comparatie cu alte companii similare.

Clasamentul Europe’s Climate Leaders 2024 confirma reducerea semnificativa a emisiilor de gaze cu efect de sera de catre SGS, datorita angajamentelor sale constante legate de protectia climatica. SGS a obtinut un scor general de 70,6, influentat de o reducere anuala combinata a emisiilor Scope 1 si Scope 2 cu 5,3% in ultimii cinci ani. Colaborarea SGS cu Carbon Disclosure Project (CDP), initiativa Science Based Targets (SBTi) si proiectul sau Scope 3 au fost factori-cheie in obtinerea acestei recunoasteri.

Toate aceste realizari reflecta pozitia de lider a SGS in domeniul sustenabilitatii corporative. Suntem onorati sa fim recunoscuti drept reper al excelentei in industrie.

Categories: comunicat de presa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *