Gama SSD 990 PRO 4 TB de la Samsung Electronics oferă cea mai înaltă performanță și capacitate pentru gameri și creatori

No Comments

Modelele 990 PRO și 990 PRO cu radiator se laudă cu cele mai bune viteze de citire aleatorie din clasa lor,

de până la 1600K IOPS

SEUL, Coreea – 6 septembrie 2023 – Samsung Electronics Co. Ltd., lider mondial în tehnologia avansată a unităților de memorie, a anunțat astăzi lansarea unui nou produs de 4 terabyți (TB) din gama SSD 990 PRO. Aceasta include o serie de SSD-uri PCIe 4.0 de înaltă performanță, ce se bazează pe tehnologia Samsung V-NAND de a opta generație (V8) și pe varianta îmbunătățită a controlerului brevetat de companie.

Oferind viteze incredibil de rapide și eficiență energetică maximă, gama 990 PRO este optimizată pentru volume masive de date, cum ar fi grafică 3D/4K, analiza datelor și jocuri de înaltă calitate, fiind SSD-ul ideal pentru PC-urile, laptopurile, consolele de jocuri și sistemele de calcul din prezent. Având o rată îmbunătățită a numărului total de byți scriși (TBW), de până la 2.400 TB, gama 990 PRO asigură o fiabilitate și o longevitate SSD crescute, fiind ideale pentru cei cu nevoi privind un volume mari de lucru și o capacitate mare de stocare.

„Gamerii și profesioniștii creativi din prezent au nevoie de SSD-uri de mare capacitate și de înaltă performanță, iar noul SSD 990 PRO de 4 TB de la Samsung este soluția perfectă de stocare pentru a răspunde nevoilor acestora”, a declarat Hangu Sohn, vicepreședinte corporativ al echipei Memory Brand Product Biz de la Samsung Electronics. „Pe măsură ce cererea de conținut de înaltă rezoluție și viteze ultrarapide de procesare a datelor continuă să crească, stocarea NVMe de înaltă performanță a devenit o cerință de bază.”

Cea mai bună performanță și capacitate din clasa lor

Bazându-se pe tehnologia Samsung V8 și pe un controler îmbunătățit, SSD-ul 990 PRO de 4 TB oferă o performanță aproape de limita maximă a interfeței PCIe 4.0, cu viteze de citire secvențială de până la 7.450 megabyți pe secundă (MB/s) și viteze de scriere de până la 6.900 MB/s. Capacitatea mărită recent la 4 TB oferă viteze sporite de citire și scriere aleatorie de până la 1.600K și, respectiv, 1.550K IOPS, ceea ce îl face soluția ideală pentru gameri, profesioniștii creativi și pasionații de tehnologie care caută performanță de top și spațiu de stocare generos.

Cu cea mai rapidă performanță de citire aleatorie dintre SSD-urile de consum cu interfață PCIe 4.0 de pe piață4, unitatea 990 PRO de 4 TB reduce semnificativ întreruperile din timpul jocului și accelerează încărcarea clipurilor video de înaltă calitate, oferindu-le jucătorilor o experiență mai plăcută și un grad mai mare de imersiune. Pentru jocurile high-end care folosesc cea mai recentă tehnologie de încărcare, gama 990 PRO contribuie la reducerea lagului, permițând utilizatorilor să se bucure în timp real de experiența de joc cu un număr mare de cadre pe secundă (FPS) în mod constant.

Eficiență energetică îmbunătățită și control termic de încredere 

Gama 990 PRO atinge o eficiență energetică revoluționară, cu o îmbunătățire a performanței de până la 50% în comparație cu gama 980 PRO anterioară. De asemenea, controlerul este prevăzut cu un extra strat de nichel, iar pe partea posterioară a SSD-ului este plasat un distribuitor de căldură, care asigură menținerea optimă a nivelului de temperatură și fluctuații minime de performanță în timp. SSD-ul 990 PRO cu radiator este echipat cu un radiator eficient și subțire, oferindu-le utilizatorilor o experiență de top în ceea ce privește capacitatea de calcul și performanța de gaming. În plus, unitatea este compatibilă cu cele mai recente console de jocuri, astfel încât poate accelera instalarea jocului și timpul de încărcare, prevenind în același timp scăderea performanței ca rezultat al supraîncălzirii. 

SSD de 4 TB cu o singură față pentru laptopuri ultra-subțiri

Datorită NAND-ului V8 de 1 TB și înaltă densitate de la Samsung, și tehnologiei companiei de a suprapune memoria, SSD-ul 990 PRO de 4 TB a fost proiectat cu un format M.2 cu o singură față, ceea ce îl face mai subțire decât alte SSD-uri M.2 cu două fețe. Acest lucru îi scutește pe utilizatori de problemele pe care SSD-urile M.2 cu două fețe le pot provoca atunci când sunt instalate pe laptopuri ultra-subțiri, cum ar fi incapacitatea de a instala SSD-ul sau riscul de a deteriora alte componente. Cu un format M.2 pe o singură față, acest design optimizat oferă o capacitate de stocare generoasă și o performanță stabilă. 

Software-ul Samsung Magician și disponibilitatea

Software-ul Samsung Magician asigură o performanță optimă a SSD-urilor prin păstrarea actualizată a firmware-ului, a driverelor și a altor setări, oferind în același timp flexibilitatea de a personaliza consumul și optimizarea performanței, în funcție de preferințele utilizatorului. În plus, software-ul acceptă funcționalitatea RGB pentru SSD-ul 990 PRO cu radiator, astfel încât gamerii să aibă posibilitatea de a personaliza culoarea și efectele LED-urilor. Lansată în septembrie 2023, noua versiune a Magician 8.0 va fi o soluție software integrată pentru SSD-uri, SSD-uri portabile, carduri de memorie și unități flash USB.

Modelele de SSD 990 PRO și SSD 990 PRO cu radiator, cu capacitate de 4 TB, vor fi disponibile la începutul lunii octombrie 2023. Modelele de 1 TB și 2 TB din gama 990 PRO sunt deja disponibile pentru achiziționare. Pentru mai multe informații, inclusiv detalii despre garanție, accesează samsung.com/SSD sau semiconductor.samsung.com/internal-ssd/. 

Specificații tehnice Samsung SSD 990 PRO | SSD 990 PRO cu radiator

Categorie Samsung SSD 990 PRO | SSD 990 PRO cu radiator
Interfață PCIe Gen 4.0, x4, NVMe 2.05
Format M.2 (2280)
Memorie de stocare Samsung V-NAND 3-bit TLC
Controler Controler intern Samsung
Capacitate6 1 TB 2 TB 4 TB
DRAM LPDDR4 1 GB LPDDR4 2 GB LPDDR4 4 GB
Viteză de citire/scriere secvențială7 până la 7.450 MB/s, până la 6.900 MB/s
Viteză de citire/scriere aleatorie (QD32)7 până la 1.600K IOPS, 1.550K IOPS
Software de administrare Software-ul Samsung Magician
Criptarea datelor Criptare completă de disc AES 256-bit, TCG / Opal V2.0,

Unitate criptată (IEEE1667)

Număr total de byți scriși 600 TB 1200 TB 2400 TB
Garanție9 Garanție de cinci ani10

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *