Cipru de Nord și Spania, noile zone de interes pentru achizițiile imobiliare ale românilor

No Comments

București, 19.09.2022: Apetitul românilor pentru achiziții imobiliare în afara granițelor țării este în creșetere anul acesta cu 50%, față de 2021, conform specialiștilor Premier Estate Management.

Până anul acesta interesul era concentrat pe proprietăți locale, din zone unde cererea de închiriere era ridicată, generând astfel un randament investițional foarte bun, între 6-8%. Contextul geopolitic al anului 2022 a schimbat focusul către piețe externe, atât sub egida locuințelor de vacanță, cât și în scopul închirierii acestora”, explică Andreea Comșa, Managing Director, Premier Estate Management.

Cele mai numeroase oferte externe întâlnite în România au fost acelea ale dezvoltărilor din Dubai, dar interesul este pe un trend ascendent și pentru alte zone cu potențial turistic, cum ar fi Cipru și Spania, cele mai căutate fiind proprietățile în ansambluri rezidențiale cu acces facil către plajă, dezvoltări ce au în componență o serie de facilități ce deservesc proprietățile în cauză, cum ar fi piscine, terenuri de sport, piste de jogging și biciclete, restaurant, cafenele.

RESORT CIPRU DE NORD

În Ciprul de Nord, o zonă care a explodat din punct de vedere rezidențial și turistic în ultimii ani, se regăsesc în derulare o varietate de proiecte noi, ce întrunesc principiile resorturilor din punct de vedere al facilităților și funcționalității. Proiectele sunt de regulă de mari dimensiuni, cele situate apoape de plajă (la 400 de m, de exemplu) având prețuri care pornesc de la 77.000 de lire sterline pentru un studio și 96.500 de lire sterline pentru un apartament cu două camere. Premier Estate Management a preluat în portofoliu reprezentarea unuia dintre cei mai mari dezvoltatori din Ciprul de Nord, cu proiecte precum Four Seasons Life sau Querencia.

Dacă vorbim de zona de interes investițional din Spania, cum ar fi de exemplu Malaga, regăsim aici dezvoltări noi, de dimensiuni mult mai reduse decât cele din Cipru, situate la 500 m de plajă. Dezvoltările noi includ apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, cu suprafețe cuprinse între 67 mp construiți pentru un apartament de 2 camere și 123 mp construiți pentru un apartament de 4 camere. Prețurile pornesc de la 238.000 euro + TVA.

***

DESPRE PREMIER ESTATE MANAGEMENT:

Premier Estate Management este o companie românească de consultanță imobiliară cu servicii complete. Compania a gestionat vânzările unora dintre proiectele rezidențiale majore din România atât în categoriile accesibile, cât și în cele superioare. Cu o experiență de 14 ani pe piața imobiliară rezidențială, compania și-a definit poziția unică, oferind servicii integrate de consultanță. Serviciile includ vânzări și închirieri rezidențiale, închirieri și investiții comerciale, precum și administrare și evaluare a proprietăților. Premier Estate Management are o experiență deosebită în furnizarea de soluții personalizate de vânzări și marketing pentru noile dezvoltări rezidențiale, precum și consultanță completă de piață pentru clienții privați și investitorii corporativi, precum: Akcent Development, AFI Europe, Anchor Group sau Hils Pallady. Mai multe informații pe www.premier-estate.eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *