Cat de bine vorbesti o limba straina?

No Comments

Cunoasterea unei limbi straine este foarte importanta in societatea moderna de astazi. Ea iti poate adauga un plus la CV-ul personal si te poate ajuta sa propulsezi in cariera fara ca macar sa te astepti. Oportunitatile sunt la orice colt, iar angajatorii deja au pretentii la cunoasterea a cel putin 3 limbi straine. Si pentru ca in scoala de multe nu se invata o limba straina asa cum ar trebui, cel mai bun mod de a invata este studiul individual. Pe langa comoditatea pe care ti-o ofera studiul individual, iti mai poate oferi si metode de evaluare individuala, astfel incat sa verifici pe loc nivelul la care te afli. Acestea sunt testele de competenta lingvistica.

Avantajele testelor de competenta lingvistica sunt mai multe. Cel mai important ar fi ca ele pot fi utilizate ca dovada a competentei pentru cererile de locuri de munca. In timpul unui interviu, persoana care te testeaza are libertatea de a iti cere orice pentru a iti testa cunostintele si competenta in limba respectiva. Dar imagineaza-ti cat de nepractic si neprofesional ar fi sa ai un CV completat in franceza, de exemplu, fara ca tu sa cunosti limba. Sa zicem ca un intervievator francez, deosebit de curios, care iti da un test franceza te intreaba: “Care este diferenta dintre avoir si être?” sau te pune sa traduci ceva in engleza. Daca nu stii sa raspunzi, atunci cu siguranta ca angajatorul se va uita cu alti ochi la tine si probabil vei pica interviul. Daca te gandeai ca studiind 8 ani franceza in scoala a fost suficient pentru a o vorbi fluent, atunci te inseli.

De aceea, a efectua inainte de un interviu un test de limba este necesar pentru a vedea exact unde te afli si cat de bine cunosti limba respectiva. Pentru asta iti recomand site-ul institutului Eurocor, care iti pune la dispozitie gratuit teste de limba. Nu nu mai franceza este vizata. Poti efectua si un test engleza, care consta in 30 de exercitii utile pentru a vedea cat te bine cunosti limba engleza. De asemenea, pe site-ul Eurocor poti da un test germana, care are aceeasi structura si iti va putea fi de un real ajutor. Nu te baza pe amintirile din scoala, ci incerca sa vii cu picioarele pe pamant si sa vezi exact care iti sunt aptitudinile lingvistice. Este important sa nu inducem in eroare un viitor angajator despre cat de bine vorbim o limba straina, iar un test poate fi cea mai buna modalitate de a afla.

 

Categories: articole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *