Stantare CNC

No Comments

Pentru productie, compania Analko Aluminium Industry SRL  foloseste masini moderne cu program numeric (CNC) pentru stantarea foilor de tabla. Impreuna cu aceasta, versatilitatea si comoditatea locatiei masinilor fac posibila producerea unui produs care sa satisfaca pe deplin cerintele clientului. In domeniul stantarii CNC se ofera stantarea otelului structural conventional de pana la 12 mm grosime (uneori pana la 15 mm), stantarea foilor de otel cu grosimea de pana la 5 mm (uneori pana la 10 mm), stantarea materialelor speciale, neobisnuite (de exemplu, cupru), o gama larga de gauri perforate (diferite forme, stantari etc.), placari metalice indoite cu o grosime de pana la 12 mm, lungime maxima de 4000 mm, foaie rotunjita pana la 20 mm grosime, lungime maxima 3000 mm etc.

Tehnologia de formare la rece

Tehnologia de formare la rece cu control digital permite prelucrarea metalelor cu geometrie diferita. Echipamentul companiei Analko este potrivit pentru indoirea tevilor in diametre de la 4 pana la 80 mm si cu grosimea peretilor intre 0,3 si 2,5 mm. Echipamentul companiei este potrivit atat pentru materiale ductile cat si pentru oteluri cu rezistenta ridicata si toate tipurile de otel inoxidabil. Elaborarea designului pe produs folosind instrumentele companiei iti permit sa obtii un detaliu al unei geometrii specifice cu investitii minime, precum si sa obtii mostre in doar cateva zile. Stantarea pieselor micromecanice pe masinile avansate este un proces care utilizeaza in principal o unitate hidraulica sau mecanica. Datorita echiparii masinilor cu un sistem de antrenare electrica si sistem CNC pentru axe, operatiunea simpla devine parte a tehnologiei industriei.

Control absolut al operatiunilor

Pe intreaga durata a operatiei de stantare CNC, trebuie asigurat un control precis al unui numar de parametri cheie: deplasarea in jos a diapozitivului cu o anumita lungime si capacitatea de a regla punctele centrale superioare si inferioare; ciclu de frecventa pe minut; viteza de deplasare a sculei de lucru si alimentarea cu otel spiralat.  Calitatea operatiunilor depinde de nivelul masinii, de reglarea fortei de presare in functie de rezistenta materialului si de perimetrul produsului.

Metode de stantare CNC

Exista un numar foarte mare de metode de stantare CNC a diferitelor confectii metalice. Cele mai multe dintre acestea vizeaza prelucrarea tablei la starea piesei finite prin intermediul unui impact mecanic al sculei instalate in masina. Acest lucru, desigur, este convenabil, fiabil si iti permite sa creezi parti de calitate, dar necesita prelucrarea fiecarei parti individual.

Stantarea este una dintre cele mai rapide cai de a obtine componente de calitate din materii prime pregatite. Esenta sa este dupa cum urmeaza: se ia o anumita piesa, care este fixata pe masina de stantare tabla. Apoi, stanta este coborata pe aceasta piesa de prelucrat si se realizeaza forma metalica dorita. Rapida, simpla, nu necesita prelucrare indelungata. Cel mai adesea, piesele metalice sunt stantate, dar pot fi folosite si alte tipuri de material.

Stantarea CNC este o modalitate de a stanta rapid piesele din metal. La stantare, produsul finit este presat cu ajutorul unei stampile mecanice puternice. Acest proces, desi pare simplu, necesita inca echipament bun, pregatire competenta si atentie la lucru. Si la firma Analko poti comanda stantarea CNC de inalta calitate a produselor metalice la un pret avantajos.

 

 

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *