Implantul dentar, solutia eficienta in cazul unui accident

No Comments

Copanul auriu era asezat ispititor pe patul pufos de pilaf cu legume. Le priveai si le-ai fi inghitit nemestecate, atat erau de apetisante. Se vedeau rondelele de ceapa si de morcov, ardeiul si mai ales bucatile de ciuperci. Aromele se amestecau irezistibil, iar aburul imbietor ducea catre narile mele flamande mirosul condimentelor,  cel al legumelor si al carnii de pui la cuptor.

Am inceput cu pilaful fiindca arata tentant. Am luat in furculita cat sa pot mesteca bine si dupa cateva secunde am auzit un zgomot de spart in gura, apoi am simtit un gust ciudat si o senzatie de dinte faramitat. O piatra fiarta impreuna cu orezul mi-a facut praf un dinte. M-am dus la baie si de suparare nu am mai mancat in ziua aceea.

Imi era din ce in ce mai greu sa ma uit in oglinda, fiindca dintele rupt imi strica tot aspectul.

Asa am ajuns pentru un control de rutina si pentru gasirea unei solutii la clinica stomatologica Cris-smile.ro.

Stomatologul m-a incurajat si a spus ca are o veste buna pentru mine si una rea.

Vestea buna era ca dupa analizele si controlul amanuntit, voi benefiacia de implant dentar si vestea rea era ca radacina dintelui fusese compromisa dinainte si a fost necesar acel soc ca totul sa se tranforme in praf si pulbere. Stomatologul propunea o radiografie completa a tuturor radacinilor dintilor mei pentru a gasi solutia corecta de tratament.

Mi-am dat seama cu cat respect si responsabilitate trateaza fiecare pacient in parte. Dinte cu dinte si mesea cu masea au fost controlate riguros. Vestea buna era ca numai acel dinte avea radacina deteriorata si ca venisem la timp. Putin daca mai intarziat, apareau complicatiile.

Controalele si analizele au durat, iar eu am inceput sa imi arat nemultumirea fata de cunoscuti. Acestia m-au asigurat insa ca totul este spre binele meu si ca si-ar dori si ei astfel de medici atenti cu cei pe care ii trateaza.

Cand a inceput implantul, profesionistii clinicii au actionat impecabil cunoscand perfect tot istoricul meu medical.

Totul a decurs fara durere, fara complicatii conform planurilor.

Acum am un dinte impecabil in locul celui facut tandari de piatra din pilaful de la cantina de la serviciu.

 

 

 

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *