Huawei propune un nou concept inovator de stocare

No Comments

București, 20 mai. La Forumul Innovative Data Infrastructure 2022, Huawei a propus un nou concept inovator de stocare, centrat pe date pentru multiple aplicații. Această strategie își propune construirea continuă de tehnologii fundamentale pentru stocare, extrem de fiabile și performante. Prin prioritizarea arhitecturii decuplate de stocare-calcul și a diverselor motoare de accelerare a aplicațiilor de date, Huawei își dorește să susțină întreprinderile în procesele de transformare digitală.

Într-o eră în care creșterea datelor este din ce în ce mai mare, tehnologiile de stocare se confruntă cu următoarele schimbări:

  1. Inovație pentru sarcinile de lucru viitoare ale aplicațiilor emergente, cum ar fi baze de date distribuite, date mari, AI și aplicații de analiză a datelor de înaltă performanță (HPDA).
  2. Accelerare pentru serviciile de date, care necesită o analiză și procesare a datelor mai rapidă și în timp real pentru a îmbunătăți eficiența producției și experiența utilizatorului.
  3. Protecția datelor la un standard mai înalt pentru a atenua atacurile frecvente de date care ar putea cauza pierderi economice uriașe.
  4. Soluții verzi în care stocarea datelor trebuie să fie dotată cu inovație și eficiență energetică ridicată.

Huawei a elaborate deja o serie completă de produse de stocare competitive care au abordat în mod proactiv aceste schimbări, inclusiv OceanStor Dorado All-Flash Storage, OceanStor Pacific Distributed Storage, OceanProtect Backup Storage și FusionCube. Aceste oferte sunt potrivite pentru industriile și întreprinderile cheie. Dar asta nu este suficient pentru a construi o bază de stocare a datelor, de încredere, pentru multiple aplicații, dacă nu există eforturi suplimentare în următoarele trei aspecte.

logo

În primul rând, arhitectura decuplată de stocare-calculare este o necesitate. Pe măsură ce întreprinderile își accelerează continuu transformarea digitală, aplicațiile de date emergente devin treptat aplicații de producție, cerând o fiabilitate mai mare a datelor. În plus, decalajul ciclului de viață dintre calcul și date se extinde, necesitând gestionarea și întreținerea flexibilă și independentă a resurselor de calcul și stocare. Arhitectura decuplată de stocare-calculare va rula pe stocare elastică, fiabilă și rentabilă pentru a facilita servicii mai rapide, mai fiabile și eficiente la costuri mai mici.

În al doilea rând, ar trebui să existe mai multe motoare de accelerare a aplicațiilor de date în sistemele de stocare. Pentru a face față diverselor aplicații de date, stocarea orientată spre viitor este de așteptat să găzduiască datele în mod persistent, ci și să fie folosită pentru a construi o infrastructură de date care combină un strat de persistență a datelor cu motorul de accelerare a aplicațiilor. Aplicațiile de date emergente, cum ar fi bazele de date distribuite, Big Data și aplicațiile AI care produc date în masă continuă să crească. Viitoarele sisteme de stocare vor fi construite cu gestionarea metadatelor și procesarea intensivă a datelor pentru a forma diverse motoare de accelerare a aplicațiilor de date, îmbunătățind eficiența procesării end-to-end de până la 10 ori și îmbunătățind semnificativ experiența clienților și eficiența operațională.

Și, în sfârșit, designul ecologic, esențial pentru dezvoltarea produsului, acoperă trei aspecte: producția ecologică, cum ar fi materialele regenerabile; produse ecologice cu componente cu emisii reduse de carbon, cum ar fi flash-ul NAND, design hardware de înaltă densitate, reducere importantă a datelor și pool-uri de resurse pentru mai puțin spațiu ocupat și o eficiență mai bună a resurselor; și facilitatori ecologici, adică sprijinirea serviciilor întreprinderii pentru a optimiza operațiunile de producție într-un mod eficient din punct de vedere energetic.

Dr. Peter Zhou a remarcat, de asemenea, că de-a lungul a trei decenii, stocarea datelor a evoluat pentru a deveni baza optimă a datelor de mare valoare, în conformitate cu dezvoltarea aplicației de date. „Inaugurăm era yottabyte”, a menționat el, adăugând „Aplicațiile de date cresc mai repede ca niciodată. Tema acestui forum este Verde, Accelerare și Inovare, iar aceasta este și orientarea de dezvoltare a Huawei Storage. Împreună cu partenerii noștri, vom oferi produse și soluții de depozitare de înaltă calitate pentru a crea mai multă valoare pentru clienți.”

 

Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente. Compania are 194.000 de angajați și operează în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi. Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – s-au angajat să aducă tehnologia digitală fiecărei persoane, locuințe și organizații pentru o lume inteligentă, complet conectată.

Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii ecosistemului, creează valoare de durată pentru clienți, fac eforturi pentru a oferi oportunități oamenilor, pentru a îmbogăți viața de acasă și pentru a inspira inovație în organizațiile de toate formele și dimensiunile. La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Compania investește masiv în cercetarea de bază, concentrându-se pe descoperiri tehnologice care duc lumea înainte. Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/HuaweiEUNews

http://www.facebook.com/HuaweiRO

http://www.youtube.com/Huawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *