Balerinii: pantofii iubiti de orice femeie

No Comments

Sunt comozi, disponibili intr-o multitudine de texturi si culori, simpli sau ornati cu cristale si strasuri. Da, acestia sunt balerinii, cei mai iubiti pantofi! Pentru ca traim intr-o era in care ne dorim sa simitim comoditate, balerinii sunt pantofii ideali pentru asta. Sunt eleganti sau casual, si, prin urmare, pot fi purtati in orice situatie, chiar si in cele formale. Insa balerinii nu sunt o “gaselnita” noua.

Balerinii sunt pantofi inspirati din pantofii de dans ai dansatorilor clasici, adorati  de femeile de toate varstele pentru confortul extrem si versatilitatea lor indubitabila. Perfecti pentru un look chic sau casual, balerinii au fost introdusi pe piata in 1930 de Jacob Bloch, un cizmar rus care s-a mutat la Londra unde a inceput sa produca acest nou model de pantofi. In 1947, Rose Repetto a prezentat un model decisiv imbunatatit de balerini dama, deschizand astfel calea spre difuzarea lor pe piata nu numai in Europa. Cu toate acestea, adevarata consacrare a acestui tip de incaltaminte dama a venit in 1950, cand actrite de renume international, precum Audrey Hepburn si Brigitte Bardot, au purtat balerini in numeroase filme.Tipul clasic are un varf rotund, dar pe piata putem gasi modele cu varfuri ascutite sau contondente.

In Romania, balerinii au cunoscut un real succes, mai ales pe la mijlocul anilor 2000, cand fashionul autohton a inceput sa se inspire din ce in ce mai mult din moda occidentala. Deja Franta adoptase de mult timp acest tip de pantofi dama si, desigur, doamnele si domnisoarele care au vizitat patria absoluta a modei, au adus cu ele acest trend, care nu numai ca a prins, dar a devenit si foarte iubit. In ziua de azi, pe piata se gasesc multe tipuri de balerini. Va recomandam magazinul online adona.ro, unde puteti descoperi o gama impresionanta de pantofi dama, printre care si frumosii balerini.

Balerinii sunt acum un clasic al garderobei feminine, un model indispensabil si usor de purtat, fie ca doriti sa ii afisati pentru un look zilnic sau doriti sa creati o tinuta mai sofisticata. Desi este un model de pantofi mai potrivit pentru femeile cu un corp zvelt, balerinii pot fi purtati de toata lumea, important fiind sa cunoasteti cum sa ii combinati corect, tinand cont intotdeauna de propriul corp.

 

 

Categories: articole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *