Muzeul Luvru anunță un parteneriat cu HTC VIVE Arts, pentru prima experiență de realitate virtuală în cadrul muzeului Expoziția Leonardo Da Vinci prezintă celebrul tablou Mona Lisa în VR

No Comments

București, 17 Iunie 2019 – Pentru a comemora împlinirea a 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci, Muzeul Luvru pregătește o retrospectivă tip seminar a carierei artistice a lui da Vinci, care se va deschide pentru publicul larg începând cu data de 24 octombrie 2019. Un aspect important legat de această expoziție este faptul că va aduce în fața publicului prima experiență virtuală din Muzeul Luvru, realizată în parteneriat cu HTC VIVE Arts. Setul cu cască HTC VIVE va aduce la viață povestea celei mai faimoase capodopere a lui Da Vinci, Mona Lisa.

Experiența VR, Mona Lisa: Beyond the Glass va oferi vizitatorilor posibilitatea de a interacționa cu pictura într-un spațiu virtual. Spectatorii vor avea șansa unică de a intra în profunzimea uneia dintre cele mai cunoscute picturi din lume. Aceștia pot ajunge dincolo de geamul picturii, pentru a avea acces îndeaproape, într-un mod complet nou.

Prin intermediul experienței Mona Lisa: Beyond the Glass, vizitatorii vor putea descoperi detaliile ascunse a uneia dintre cele mai populare opere de artă, detalii care nu se pot vedea cu ochiul liber. Datele obținute în cadrul unui studiu științific au ajutat ca această experiență virtuală să scoată la iveală tehnici pe care artistul le-a folosit pentru a crea opera de artă și, totodată, informații suplimentare despre identitatea picturii. În acest fel, vizitatorii se vor bucura de o perspectivă completă asupra operei de artă, care a reprezentat deopotrivă fascinație și intrigă pentru generații întregi.

 

Realizată în strânsă colaborare cu echipa curatorială a Muzeului Luvru, această experiență creativă a realității virtuale va permite publicului din întreaga lume să se bucure de o nouă perspectivă asupra picturii Mona Lisa. Experiența VR va fi, de asemenea, disponibilă ca versiune de bază și pentru serviciul digital al abonamentelor pentru HTC, VIVEPORT, alături de alte platforme online VR, permițând audiențelor din întreaga lume să acceseze Mona Lisa: Beyond the Glass.

Mona Lisa: Beyond the Glass va reflecta practica revoluționară a lui Leonardo da Vinci sub forma unui adevărat polimat renascentist, care are cunoștințe vaste în știință, inginerie, arhitectură și artă. Experiența realității virtuale va aduce un omagiu unui artist care a îmbrățișat constant inovația, pe tot parcursul carierei sale influente, și va celebra moștenirea durabilă a lui da Vinci, care va rămâne unul dintre cei mai mari pictori din istorie.

Cu ocazia expoziției Leonardo da Vinci și totodată pentru prima dată în istoria sa, Muzeul Luvru este încântată să prezinte o experiență de realitate virtuală, în parteneriat cu HTC VIVE Arts. Publicul se va bucura de o experiență captivantă, creată în jurul unei capodopere extraordinare. Această colaborare va permite vizitatorilor să admire și să învețe mai multe despre Mona Lisa, dincolo de miturile și legendele care au însoțit această pictură de mai bine de 500 de ani.”, spune Dominique de Font-Réaulx, Directorul Programului de Mediere și Cultural al Muzeului Luvru.

“Suntem onorați să putem colabora îndeaproape cu Muzeul Luvru pentru a prezenta publicului prima experiență VR cu ajutorul unui set de căști HTC VIVE, ca parte a acestei expoziții monumentale. Prin această nouă experiență, publicul mondial va putea vizualiza capodopera Mona Lisa în spațiul virtual, din orice capăt al lumii. Pentru cei care nu pot vizita expoziția în persoană, există posibilitatea de a avea acces la această capodoperă remarcabilă chiar și de acasă, cu ajutorul unei versiuni speciale.”, spune Victoria Chang, Directorul VIVE Arts al HTC.

Mai multe informații:

Despre Muzeul Luvru

Muzeul Luvru este unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume și un monument istoric din Paris, Franța. Un punct de reper central al orașului, este situat pe malul drept al Senei, în arondismentul 1 al orașului (raion sau district). Aproximativ 35.000 de obiecte din perioada 7000 î.H. – 1848 d.H. sunt expuse pe o suprafață de 72.735 de metri pătrați. În 2018, Luvru a fost cel mai vizitat muzeu de artă din lume, primind 10,2 milioane de vizitatori. Pentru informații suplimentare, vizitați: www.Luvru.fr.

Despre HTC VIVE Arts

VIVE Arts folosește tehnologie de ultimă oră pentru a transforma modul în care cultura este experimentată, oferind proiecte unice care pot fi accesate oriunde în lume. Promovează inovația digitală, colaborând cu artiști, muzee și organizații culturale de vârf, pentru a crea lucrări de artă imersive, folosind cele mai noi tehnologii. De la lansarea sa în 2017, VIVE Arts a încheiat aproape 40 de parteneriate cu instituții și organizații culturale de vârf, inclusiv Tate Modern din Londra, Muzeul Orsay și Muzeul Orangerie din Paris, Muzeul American de Istorie Naturală din New York, Muzeul Palatului din Taipei, Muzeul ArtScience din Singapore, precum și cel mai recent Bienala Arte 2019. Pentru mai multe informații, vizitați: arts.vive.com.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *