Panasonic dezvoltă o nouă cameră Full-Frame mirrorless: LUMIX S1H Prima cameră din lume cu funcție de înregistrare 6K/24p*1. cu înregistrare video la calitate de cinema.

No Comments

Panasonic Corporation anunță cu bucurie dezvoltarea LUMIX S1H, o nouă cameră mirrorless, echipată cu un senzor de imagine Full-Frame. Este prima cameră din lume capabilă să înregistreze video la 6K/24p*1 (raport aspect 3:2), 5.9K/30p (raport aspect 16:9) și 10-bit 60p 4K/C4K.*2 *3 Combinând calitatea video la nivel profesional și un grad ridicat de mobilitate a camerei mirrorless, Panasonic va lansa LUMIX S1H pe piața mondială în toamna anului 2019.

De la începutul dezvoltării tehnologiilor de înregistrare video pentru camere digitale în 1990s, Panasonic a produs o gamă variată de tehnologii inovatoare pentru imagini cinematice impresionante, precum înregistrarea video 24p, slow motion video folosind o frecvență variabilă a cadrelor sau o gamă dinamică și un spațiu de culoare ample prin intermediul V-Log/V-Gamut. Panasonic a colaborat cu creatori de cinema pe o perioadă de peste un sfert de secol pentru a proiecta și dezvolta o serie de camere de cinema, pentru o performanță video impresionantă. LUMIX GH1 a debutat în 2009 ca prima cameră digitală mirrorless capabilă să înregistreze video full-HD AVCHD.*4 LUMIX GH4 s-a lansat în 2014 ca prima cameră digitală mirrorless*5 capabilă să înregistreze video 4K. Iar în 2017, LUMIX GH5 a fost prima cameră din lume capabilă să înregistreze 4K/60p, 4:2:2 10-bit 4K/30p.*6 LUMIX GH5 este apreciată de creatorii de film pentru performanța sa remarcabilă, mobilitatea excelentă și adaptabilitatea extraordinară în producția de film.

Noua LUMIX S1H a fost creată și dezvoltată aplicând expertiza și tehnologiile acumulate pentru camerele de cinema profesionale precum și pentru cele din seria LUMIX S de camere full-frame mirrorless. Ea încorporează toate aceste tehnologii, în special în domeniul procesării digitale a semnalului și al dispersării căldurii, într-un corp compact, ușor, pentru a atinge atât performanța ridicată cât și mobilitatea dorită. Astfel creează o nouă oportunitate producției creative de film într-un mod în care sistemele de camere convenționale, mai masive, nu ar putea să o facă.

Principalele caracteristici ale noii camere LUMIX S1H sunt după cum urmează:

  1. Rezoluție înaltă, până la 6K pentru formate multiple                                       

Maximizând utilizarea pixelilor de pe senzorul de imagine full-frame, LUMIX S1H poate înregistra video 6K/24p (raport aspect 3:2) sau 5.9K/30p (raport aspect 16:9), pentru prima dată în lume.*1 Astfel, devine prima cameră digitală full-frame din lume cu obiective interschimbabile*1 care permite înregistrări video de 10-bit 60p 4K/C4K *2*3. Camera permite o varietate de formate de înregistrare, inclusiv modul anamorfic 4:3, pentru a îndeplini nevoile profesioniștilor. Datele la rezoluție înaltă pot fi de asemenea utilizate pentru a crea înregistrări video 4K cu o calitate mai ridicată a imaginii sau pentru a decupa imagini în 4K.

  1. Gradație bogată și un spațiu de culoare generos, practic egal cu cele ale camerelor de cinema.

LUMIX S1H are funcția V-Log/V-Gamut care asigură o gamă dinamică amplă de 14+ stopuri, o performanță practic egală cu cea a camerei de cinema Panasonic VariCam, pentru a capta cu precizie toate detaliile din zonele cele mai întunecoase până în zonele luminoase. Culoarea și textura pielii umane sunt reproduse cu mare fidelitate. Concepută cu un management consistent al culorii, înregistrările realizate cu S1H sunt compatibile cu înregistrările V-Log realizate cu VariCam sau V-Log L realizate cu LUMIX GH5/GH5S.

  1. Fiabilitate excepțională a produsului care permite înregistrări video nelimitate.*7

În fiecare mod de înregistrare al S1H, înregistrarea video poate fi realizată non-stop, camera funcționând în parametrii de utilizare inclusiv în ceea ce privește temperatura de funcționare, astfel încât utilizatorul să se poată concentra pe filmare.

Panasonic oferă acum trei modele inovatoare în seria de camere digitale full-frame mirrorless: LUMIX S – S1R, S1 și noul model S1H. LUMIX S1R este ideală pentru fotografii de rezoluție înaltă, LUMIX S1 este o cameră hibridă performantă pentru fotografii și filmări video de înaltă calitate iar LUMIX S1H este concepută și dezvoltată special pentru producția de film. Cu acest line-up, Panasonic se angajează să îndeplinească cerințele fiecărui profesionist de imagine, stimulând evoluția constantă a culturii foto/video în noua eră digitală a zilelor noastre.

Prototipul LUMIX S1H va fi expus la “Cine Gear Expo 2019.”*8

*1 din gama camerelor digitale cu obiectiv interschimbabil, la data de 31 mai 2019 (SUA), conform unui studiu Panasonic

*2 din gama camerelor digitale full-frame cu obiectiv interschimbabil, la data de 31 mai 2019 (SUA), conform unui studiu Panasonic, echivalent Super 35 mm.

*3 Corespunzător 4K (4096×2160) conform definiției Digital Cinema Initiatives (DCI).

*4 La data de 25 martie 2009, ca o cameră digitală cu sistem de obiective interschimbabile, conform unui studiu Panasonic.

*5 La data de 25 martie 2014, din gama camerelor digitale mirrorless, conform unui studiu Panasonic.

*6 La data de 25 ianuarie 2009, din gama camerelor digitale cu sistem de obiective interschimbabile, conform unui studiu Panasonic.

*7 Timpul de înregistrare variază în funcție de capacitatea bateriei și a cardului de memorie. Atunci când temperatura camerei crește peste temperatura de funcționare specificată, camera poate opri automat înregistrarea video, pentru a se proteja împotriva efectelor supraîncălzirii.

*8 Cine Gear Expo 2019 este cel mai important eveniment anual pentru profesioniștii din industria tehnologiei, a divertismentului și a media, care are loc la studiourile Paramount din Los Angles, SUA, în perioada 30 mai – 2 iunie.

Designul și specificațiile tehnice pot fi modificate fără nicio notificare prealabilă.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse şi soluţii pentru clienţi în domeniul electronicelor de consum, aplicaţiilor rezidenţiale, auto, a soluţiilor profesionale şi a echipamentelor industriale. Compania Panasonic care, în 2018, a aniversat 100 de ani la înfiinţarea sa, este activă la nivel global, fiind prezentă acum în 591 de sucursale şi 88 de societăţi asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 61,4 miliarde EUR în anul încheiat la 31 martie 2018. Dedicată în permanenţă atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viaţă mai bună şi o lume mai bună pentru clienţii săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați: http://www.panasonic.com/ro

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *