Colecția IKEA ART EVENT 2019 ajunge în România în luna mai

No Comments

Arta ajunge pe ringul de dans. Sau pe podeaua sufrageriei tale

Bun venit, IKEA ART EVENT 2019!

La IKEA, credem că arta nu trebuie să fie prezentă doar în galerii și în muzee; credem că își poate găsi locul și acasă. În acest an, IKEA ART EVENT 2019 ‘se dă jos de pe perete’ și ajunge în sufragerie. Opt designeri cu viziuni artistice diferite au creat opt covoare cu o expresie unică și îndrăzneață. Rezultatul? O colecție de obiecte de artă în stoc limitat, realizată manual din materiale naturale, care va fi disponibilă exclusiv online pe www.IKEA.ro din 23 mai. 

Pentru a aduce colecția mai aproape de iubitorii de design, IKEA România a creat o expoziție experimentală IKEA ART EVENT 2019 în cadrul festivalului Romanian Design Week. În perioada 18 – 26 mai, cele opt covoare vor putea fi văzute și fotografiate la etajul 2, în expoziția centrală RDW de pe bulevardul Regina Elisabeta nr. 5.

Covoarele care fac parte din ediția IKEA ART EVENT de anul acesta oferă opt răspunsuri diferite – și opt moduri eclectice de a personaliza spațiul și au fost create de:

Supakitch, un artist francez a cărui abordare eclectică îmbină tehnici diverse precum vopseaua acrilică, silkscreen, colajul și tatuajul. Covorul creat de el a fost inspirat de șerpi.

Chiaozza, un duo de artiști americani  Adam Frezza și Terri Chiao, lucrează în mai multe forme: sculptură pictată, instalație, colaj și fotografie. Covorul lor este „Inspirat de scenele de primăvară din deșerturile sud vestului american.”

Craig Green este un designer londonez, absolvent al prestigioasei Central Saint Martin, și unul dintre cei mai inovatori creatori de modă masculină. „Prin acest covor mi-am dorit să explorez ideea paradisului, a evadării din realitate. Ideea de a crea un portal sau o ușă pentru a ne teleporta într-un loc mai bun.”

Noah Lyon este un artist multidisciplinar care a expus în galerii și muzee din toată lumea. Arta lui este inclusă în colecțiile MoMA, The Tate Britain, The Menil Collection, The Brooklyn Museum și The Whitney Museum of American Art. Covorul lui, inspirat de indienii Navajo, „surprinde viețile noastre interconectate într-un vârtej în timp ce lumile noastre fac tumbe prin univers.”

Artista japoneză Misaki Kawai este cunoscută la nivel international pentru instalațiile create din papier-mache, lemn, textile și alte materiale artizanale precum fetrul și firele. Ea crede că arta este despre bucurie, iar covorul său este dovada acestui lucru: „Mi-a plăcut să creez acest covor, este un obiect foarte blănos.”

Filip Pagowski, designerul care a creat simbolul Comme des Garçons Play, a realizat un covor minimalist pentru IKEA ART EVENT 2019: „Ideea din spatele acestui design a fost noțiunea de a țese, cu imaginea care reflectă mecanica folosirii firelor pentru a crea un covor.”

Covorul artistului coreean-francez Seulgi Lee personifică expresia franceză „ca un pește în apă”. Toate covoarele au potențialul de a defini un spațiu. Prin covorul său, Seulgi vrea să întruchipeze lumina apei și culori radiante.

Virgil Abloh este Men’s Artistic Director la Louis Vuitton și fondatorul brandului de modă Off-White. Covorul său este un răspuns ironic la grijile părinților care protejează mobila din casă de activitățile copiilor: „Keep Off.”

Iubitorii de design sunt invitați să deschidă pagina IKEA.ro în dimineața zilei de 23 mai, pentru lansarea colecției IKEA ART EVENT 2019, exclusiv online. Până atunci, IKEA îi invită pe toți să o viziteze, fotografieze și să o admire în cadrul festivalului Romanian Design Week, între 18 și 26 mai, în Piața Universității, Bd, Elisabeta nr. 5, la etajul 2.

Mai multe informații despre colecție sunt disponibile pe site-ul IKEA.ro aici.

Categories: articole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *