Pensiunea Brandeberg, un loc de neuitat

No Comments

Exista locuri pe care le vizitezi odata si nu mai vrei sa te intorci. Insa, exista locuri ce iti raman in suflet si nu te poti abtine sa nu revii ori de cate ori ai ocazia. Exact asa este si pensiunea Brandeberg, una din cele mai frumoase unitati de cazare din zona Brasovului. Sunt deja cativa ani de cand, ori de cate ori vin la Brasov, ma cazez la Brandeberg. Este locul care mi-a ramas drag datorita ospitalitatii celor de la pensiune, camerelor in stil rustic si, in special, datorita bucatelor traditional delicioase. Daca nu stii unde sa te cazezi atunci cand vrei sa vizitezi acest oras sau Branul ori Rasnovul, iti recomand cu drag pensiunea.

Te va intampina o cladire parca desprinsa din muntii Elvetiei. De la inceput vei observa curatenia si ordinea ce domnesc in pensiune si in camera care iti va fi pusa la dispozitie. Mobilierul este atat de frumos, incat iti vei dori si acasa asemenea piese. Camera iti inspira liniste si relaxare, exact ceea ce ai trebui dupa o zi de drumetii. Cu toate ca locatia este una traditionala, serviciile sunt in pas cu cerintele lumii moderne. Ai internet, servicii de secretariat, masaj, jocuri si poti inchiria chiar si biciclete. Mai mult, ai si parcare asigurata gratuit. Pe langa serviciile impecabile, locatia este si foarte aproape de principalele obiective turistice. Printre acestea, cele mai cunoscute sunt:

1. Castelul Bran. Acesta este punctul principal de atractie al localitatii cu acelasi nume. Anual, mii de turisti calca pragul minunatei cetati situate in centrul satului Bran, extrem de aproape de parc si de primaria localitatii. La orice ora te-ai duce si indiferent de zi, vei observa un frunicar de oameni care abia asteapta sa vada castelul. Unii sunt aici pentru prima data, altii, asa ca mine, l-au vazut de cateva ori. Frumusetea castelului te cucereste iremediabil. In plus, foarte multi straini vin aici datorita notorietatii create de catre scriitorul irlandez Bram Stoker, prin romanul “Dracula”. Pe langa castel, poti intalni restaurante si magazine cu suveniruri specifice.

2. Capela “Inima Reginei Maria”. Desi multi nu au vizitat aceasta capela, eu zic ca merita din plin. Aici a fost depusa, dupa ce Romania a pierdut Cadrilaterul, inima celei mai iubite regine a Romaniei. Insa, dupa 1948, racla cu inima reginei Maria nu a mai fost amplasata aici. In prezent, aceasta se afla in Camera de Aur a Castelului Pelisor. Pentru pasionatii de istorie si de viata iubitei suverane, acest loc are o insemnatate deosebita.

3. Cetatea Rasnov. Este o fortificatie construita de catre cavalerii teutoni, extrem de bine pastrata. Este locul ideal unde poti sa vezi cum traiau oamenii in acea perioada si de a simti aerul incarcat de istorie medievala.

Acestea sunt doar o mica parte din locatiile ce pot fi vizitate daca te cazezi la Brandeberg. Vei mai avea parte de peisajul magnific cu munti inalti si codrii nesfarsiti. Aerul curat iti va aduce o adiere de prospetime si relaxare totala. Vino la Brandeberg macar odata si iti garantez ca nu vei mai dori sa pleci.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *