Banii pentru scoala

No Comments

Desi majoritatea dintre noi avem copiii la scoli de stat, care, in principiu sunt gratuite, stim ca, de fapt, nu este deloc asa. In fiecare an, pe 15 septembrie, pe langa emotii si pregatiri intense, trebuie sa mai scoatem si bani din buzunar. Intr-adevar, este normal sa le achizitionam copiilor uniforma, ghiozdanul, rechizitele dar inceputul scolii ne arata ca achizitiile nu se opresc aici.

Asta s-a intamplat si cu mine anul acesta. Fetita mea a inceput clasa I. Am cumparat tot ceea ce stiam ca este necesar. A venit si prima zi de scoala. Emotionati si noi si copiii, am trait momentul la maxim. Totul parea frumos, ca desprins dintr-un vis. Insa, visul s-a terminat in ziua cand am avut prima sedinta cu parintii. Atunci, doamna invatatoare ne-a pus in brate o lista imensa cu: culegeri, carti, materiale, hartie xerox, o imprimanta noua si multe altele. In total, trebuia sa mai dau vreo 400 de lei pentru ca fiica mea sa aiba toate conditiile.

Desi unii parinti au zis, din prima clipa, ca nu este problema, cativa dintre noi, ne-am uitat stingheri unii la altii, stiind ca salariul nostru nu ne permite astfel de cheltuieli sau ca nu avem acei bani in maxim o spatamana. Din a doua categorie faceam parte si eu. Desi aveam un salariu destul de bun, acest inceput de scoala ma lasase deja fara lichiditati. Asadar, trebuia sa gasesc o solutie rapida pentru a face rost de cei 400 de lei in cateva zile.

Nu aveam de la cine sa iau si nici de pe la banci nu puteam sa ma imprumut. Nu este o suma pe care sa o acorde o astfel de institutie. Insa, norocul mi-a suras cand o alta mamica, aflata in situatia mea, a spus ca va face un credit pana la salariu. Am intrebat-o cum. Mi-a spus ca pe site-ul creditpanalasalariulmeu.ro o sa vad cum si de unde pot sa obtin un imprumut rapid nebancar. Nu am mai stat pe ganduri si, odata ajunsa acasa, am aplicat. A doua zi am avut cei 400 de lei pentru scoala. A fost cea mai buna solutie pentru o situatie de acest gen. Nu m-am indatorat la banci, nu am avut dobanda si la salariu am pus toata suma la loc.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *